Neem vrijblijvend contact op:

+31 (0)6 - 15 18 37 57

DIENSTEN

Van Der Putten Dakwerk - De dakdekker bij u in de regio!

Bij Van der Putten Dakwerk kunt terecht voor alle werkzaamheden aan uw dak. Een groot voordeel voor u als klant!

Eén bedrijf en één contactpersoon voor alle werkzaamheden en al uw wensen. In de praktijk blijkt dat onze klanten erg tevreden zijn met deze manier van werken.

Van franse kap tot plat dak, ieder dak heeft zijn eigen kwaliteiten, afmetingen en afwerkingen. Wij van Van der Putten Dakwerk voorzien ieder uniek dak van een maatwerk afwerking.

Omdat u er zeker van wilt zijn dat er geen onvoorziene kwalen aan uw dak komen, maken wij alleen gebruik van de beste materialen op de markt. Of we nu praten over waterdichtheid, uitstraling of afwerking, wij verzorgen alles van dakgoot tot nok.

Een huis zonder dak is nog geen huis. De uitstraling van uw totale woning hangt af van het belangrijkste onderdeel; het dak! Door met u mee te denken over een uniek ontwerp, de constructie en de afwerking van het dak, kunnen wij u helpen van A tot Z.

Een ander belangrijk punt is onze snelle service. Niets is zo vervelend als emmers wisselen wanneer uw dak het heeft begeven. Wij zorgen ervoor dat u er binnen de kortste keren weer comfortabel bij zit!

Platte daken

Dakbedekking aanleggen kan met verschillende soorten dakbedekking, omdat elk dak nou eenmaal verschilt. Voor een plat dak heeft u de keuze uit diverse soorten dakbedekking. De meest gebruikte is gemaakt van gemodificeerde bitumen. Wij maken gebruik van APP dakbedekking. Het voordeel van deze bitumineuze dakbedekking is dat het zich gemakkelijk laat verwerken. Daardoor is het ook geschikt voor de meest complexe dakvormen.

Onze dakrollen zijn voorzien van een KOMO-attest-met-productcertificaat. Wat ook zeker niet onbelangrijk is na een lang leven de dakrollen nog 100% recyclebaar zijn. Deze gemodificeerde dakbanen zijn ten opzichte van hun voorgangers sterk verbeterd. Ze zijn UV-bestendig en hebben mede daardoor een veel langere levensduur dan de traditionele bitumineuze dakbedekking.

Hellende daken

Een hellend of schuin dak vraagt vakkundigheid over verwerkingsvoorschriften, kwaliteitseisen en verankering. De meest toegepaste dakbedekking voor een hellend dak zijn dakpannen. Er zijn keramische (klei) en beton dakpannen beide in veel verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar.

Voor elke dakvorm is er wel een geschikt model of type in de handel te krijgen. Het verschil zit vaak ook in de kwaliteit/prijs verhouding, zo is een betonpan doorgaans goedkoper en gaat een keramische pan een leven lang mee met behoud z`n natuurlijke uitstraling.

Overkappingen

Met een overkapping vergroot u het woongenot / buitenleven. U maakt van een terras een heerlijke plek om ook in de regenperiodes lekker droog te kunnen blijven zitten. Voor elk type woning zijn wij in staat om een fraaie overkapping te plaatsen. Deze werkzaamheden voeren wij ten allertijden met zeer vakkundige timmermannen uit die hun vak zeer deskundig verstaan.

Boeibordbekleding

Een boeiboord bepaalt in belangrijke mate het aanzicht van uw huis. Ze heeft ook een praktische functie: het gevelelement beschermt de dakrand en dakgoot tegen vocht en water. Een boeiboord moet dus tegen een stootje kunnen. Het is belangrijk dat u een houten boeiboordbekleding goed onderhoudt. Elke 4 of 5 jaar moet u schuren en schilderen. Doet u dit niet, dan gaat dit ten koste van de verflaag. Uiteindelijk gaat het hout rotten.

Bij veel woningen worden boeiboorden matig onderhouden waardoor ze na verloop van tijd meestal vervangen moeten worden. Van der Putten Dakwerk heeft hiervoor een eenvoudige oplossing. Een dunne metaalplaat voorzien van hoogwaardige coating kan eenvoudig tegen het bestaand boeiboord bevestigd worden. Deze slimme en snelle oplossing is in veel kleuren leverbaar. De bestaande constructie kan dus blijven zitten en is tevens beschermt tegen weersinvloeden. Schilderen behoort daardoor tot het verleden.

Zinkwerk

Lekt uw dakgoot/kilgoot en weet u niet waardoor het komt? Dan bent u bij Van der Putten dakwerk aan het juiste adres. Een lekkende dakgoot/kilgoot kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken. Zo zijn bijvoorbeeld de naden van goten zeer gevoelig voor lekkage, hebben weer en wind grote invloed op de verschillende materialen, en zijn verstopte goten of regenpijpen tevens een veel voorkomende oorzaak.

Lichtkoepels & lichtstraten

Lichtkoepels en lichtstraten voor platte daken. Welk type het beste bij uw dak past is afhankelijk van diverse factoren. Zo kunnen hoeveelheid licht, verduisterings mogelijkheden, ventilatie mogelijkheden, inbraakgevoeligheid en uiteraard de prijs hiervoor een rol spelen. Het is raadzaam om vooraf advies in te winnen zodat u een overwogen keuze kunt maken.

De vlakke lichtkoepels en lichtstraten die Van der Putten Dakwerk plaatst hebben een strakke vormgeving: grote glazen overspanningen met minimale onderbrekingen. Tevens hebben alle producten een zeer hoge isolatiewaarde, kenmerken zich door zeer eenvoudige montage én meer dan 900 standaardmaten. Degelijk fabricaat uit Nederland met 10 jaar garantie.

Schoorsteen verwijderen

Is er lekkage aan uw schoorsteen? Dan wilt u snel een oplossing. Want lekkage aan uw schoorsteen veroorzaakt al snel meer dan alleen overlast; mogelijk krijgt u snel verergerende schade. Wilt u zoveel mogelijk besparen op de kosten, dan is een snelle actie dus vereist.

Van der Putten dakwerk weet dit als geen ander. En als geen ander komen we dan ook meteen voor u in actie. Afhankelijk van de aard van uw schoorsteen lekkage, vernieuwen wij bijvoorbeeld het bladlood van uw schoorsteen. Mocht de schoorsteen geen functie meer hebben, dan is het verstandig deze vakkundig te laten verwijderen en te dichten zodat deze geen problemen meer kan veroorzaken.

VELUX® Dakvensters

Wilt u meer licht in uw woonhuis dan denkt je al snel aan een Velux Dakvenster. Velux dakramen staan garant voor kwaliteit en een lange levensduur. Afhankelijk  van de ruimte waarin en de omstandigheden waaronder een dakraam wordt geplaatst, zijn er verschillende eigenschappen en bedieningsmethoden beschikbaar. Benieuwd geworden wat voor u de beste oplossing is bel of mail ons gerust dan maken wij graag een afspraak om de situatie bij u ter plekke te komen bekijken.

Vogelwering

De toepassing van een Vogelmuisschroot zorgt deze ervoor dat vogels, muizen en ratten geen kans krijgen om zich tussen het dakbeschot en het pannendak te nestelen. Uniek is de gecombineerde toepassing met bescherming van de ruimte tussen de dakconstructie en de onderkant van de panlat; geheel volgens het Bouwbesluit.

KENMERKEN
 • Materiaal: hoogwaardig, soepel kunststof voorzien van muiswering.
 • Universeel toepasbaar.
 • Beschermt de dakvoet tegen vogels, ratten en muizen.
 • Toepassen waar het dakbeschot reeds op een andere manier beschermd is tegen weersinvloeden.
 • Ook toepasbaar bij kilgoten, zakgoten en dakdoorbrekingen met een opening > 10 mm.
 • Voor vrijwel alle schubvormige dakbedekkingen.
 • 100% recyclebaar.
 • Werkende lengte: 1.000 mm.
 • Kleur: antraciet.
 • Conform Bouwbesluit.

Vogelpinnen

Er bestaan verscheidene soorten pinnen, die meestal als lange strips geleverd worden. Korte pinnen zijn bedoeld bij duiven en bij overlast van meeuwen zijn lange pinnen bedoeld. Nadeel van deze pinnen is dat het er esthetisch niet fraai uitziet. En de effectiviteit hiervan is sterk afhankelijk van de soort vogel. Het voordeel is dat dit soms de enige oplossing is die op bepaalde plekken mogelijk is om te plaatsen. Naast de pinnenstrips zijn er ook andere vormen en merken.

Dakisolatie

Juiste isolatie verhoogt het comfort van uw huis en zorgt voor een verlaging in stookkosten. Goede isolatie kan al snel vele euro’s per jaar aan stookkosten besparen. Een voordeel voor uw portemonnee en bovendien goed voor het milieu. Waarbij menig bedrijf in het duister tast over de werking en de gevolgen van bouwfysische problemen, zoeken wij de oorzaak en gevolg op detail uit. Voor de realisatie van dakisolatie zijn er verschillende materialen en technieken. Afhankelijk van de situatie en uw wensen, wordt de beste oplossing voor (bij)isoleren gerealiseerd.

Een greep uit de verschillende toe te passen isolatiematerialen is:

 • PIR isolatie
 • Steenwol isolatie
 • EPS isolatie
 • Glaswoldekens (spijkerflens)

Dakonderhoud & inspectie

Met ons dakonderhoud zorgt u ervoor dat uw dak in een goede conditie blijft. Door regelmatig de nodige werkzaamheden aan uw dak uit te voeren, voorkomt u vervelende situaties en grote herstelactiviteiten. Door regelmatig dakonderhoud uit te voeren verlengt u de levensduur van uw dak.

Wij bieden een onderhoudscontract aan waarmee u op de hoogte blijft van de status van uw dak. Wij voeren dan (half) jaarlijks kleine onderhoudswerkzaamheden uit, reinigen het dak en geven u advies over het verlengen van de levensduur van uw dak.

Levering dakmaterialen

Voor de meest voorkomende dakmaterialen kunt u tevens bij Van der Putten Dakwerk terecht. Zoekt u isolatie, dakrollen, dakgoten, zinkwerk, vogelwering enz. dan bieden wij u een groot assortiment aan materialen.

Mail ons u aanvraag en u krijgt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte voor het leveren van de door u gekozen materialen.

Alle soorten dakwerken

Van Der Putten Dakwerk heeft meer dan 15 jaar ervaring met dakwerken. Bovendien zijn wij elke dag op het dak aanwezig, zodat u zeker bent van een nauwgezette opvolging, en tijdige bijsturing. Ons werkterrein is door oost nederland. Reken op goed advies en een correcte uitvoering. Ook voor (dringende) herstellingen kunt u op ons rekenen.